İZMİR / MENEMEN - Menemen Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Bölgemizde bulanan okul öncesi ve ilkokul kademesindeki psikolojik danışmanlarla bilgi paylaşımı toplantımızı gerçekleştirdik. Çiğli Rehberlik ve Araştırma Merkezi psikolojik danışmanı Merve Çetinkaya'ya "Okul Öncesi ve İlkokul Çağı Çocuklarının Oyun Temelli ve Projektif Tekniklerle Değerlendirilmesi" konusundaki sunumu için kendilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Nis

Bölgemizde bulanan ortaokul kademesindeki psikolojik danışmanlarla bilgi paylaşımı toplantımızı gerçekleştirdik. Buca Aybers Hikmet Karabacak Lisesi Felsefe Öğretmeni Feridun Balcı'nın "Akran Arabulucuğu" konusundaki sunumu için kendilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Nis

Bölgemizde bulanan lise kademesindeki psikolojik danışmanlarla bilgi paylaşımı toplantımızı gerçekleştirdik. "Ergenlerde Flört Şiddeti" konusunda yaptığı sunum için Seyrek Villakent Anadolu Lisesi Uzman Psikolojik Danışmanı Ceyda TANBURACI MEMİŞ'e ve tüm katılımcılara teşekkür. ederiz.

Nis

Rehber öğretmeni olmayan okullarımızda Bağımlılık eğitimlerimiz devam etmektedir.

Mrt

PDR Bölümümüzce bölgemizde Rehber öğretmeni olmayan okuıllarımıza eğitimler vermeye devam ediyoruz.

Mrt

İlçe Psikosoyal öneleme ve Krize müdahale ekibince okullarımızda kurulan psikosoyal ekiplerine bilgilendirme semineri yapıldı.Eş zamanlı olarak  2 ayrı solanda yapılan seminere katılım gösteren tüm idareci ve öğretmenlere ve ilçe psikososyal ekibine teşekkür ederiz.

Şbt

Menemen Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2. Dönem mesleki toplantımıza 9 Eylül Üniversitesi  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sn. Prof. Dr. Fatma Ebru İKİZ 'in katılımıyla gerçekleştirdik. Çoklu ilişkilerde sınırlar sunumu ile başta hocamıza ve katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Menemen Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2. Dönem mesleki toplantımıza 9 Eylül Üniversitesi  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sn. Prof. Dr. Fatma Ebru İKİZ 'in katılımıyla 19.02.2024 Pazartesi günü gerçekleştireceğiz.

Dünya sigarayı bırakma günü

Ock

Mernemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizdeki tüm okul müdürlerinin katılıyla Özel Eğitim Çalıştayı düzenledik.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Muharrem BAYINDIR kurumumuzu ziyeret ederek incelemelerde bulundu.

Ock

Rehber öğretmeni olmayan okullara MAHREMİYET EĞİTİMİ kapsamında Türkeli  İlk ve Ortaokulu ve  Asarlık TOKİ İlk ve OrtaokulundaPDR bölümümüz tarafından öğrenci ve velilere yönelik eğitim verildi.

Ock

İlçemiz de görev yapan uzman Psikolojik Danışman Tolga Nasuh ARAN tarfından ilçemizde lisede çalışan psikolojik danışmanlara ACT (Kabul ve Adanmışlık Terapisi)konudunda sunum yapıldı. Tolga Nasuh ARAN'a sunumları için ve diğer katılımcılara katıldıkları için teşekkğür ederiz.

Ock

Ortaokulda çalışan psikolojik danışmanlarla Kurum Müdürümüz Turgay BİNGÖL başkanlığında okullarda yaşanılan sorunlar ,çözüm öneileri ve vaka paylaşım toplantısı yapıldı.